marți, 1 decembrie 2009

Catre Dl. Hurezeanu

Stimate Domnule Hurezeanu,
Am vrut sa va scriu mult, complet si complex ca sa intelegeti mahnirea mea. Si a sotiei mele. Dar am sa fiu scurt.
"Relatia" noastra are originea in genul de legatura pe care cei ce apar si performeaza public, in scris sau pe sticla o au cu audienta lor: ori omul de rand are nevoie de modele si/sau "eroi negativi", ori persoanele publice sau star-urile se oglindesc in fani, in sustinatori sau cum s-or numi, inundandu-le casa, mintea, dialogurile cu tertii, poate uneori fara a obtine o permisiune expresa.
Am fost(eu si sotia mea) poate printre cei mai autentici si mai determinati fani pe care ii poate avea o persoana in acesti ani de mizerie. Si noi nu vorbim de fotbal sau de star-uri de Dorobanti. Si noi nu suntem membri in niciun partid, si nu desfasuram afaceri cu statul sau orice chestiuni de acest gen.

Domnule Hurezeanu, o secunda nu v-ati delimitat de toti cei de la Realitatea care au ciuntit adevarul. L-au transformat in dezinformare, in ireal, in scula de tortura.
Domnule Hurezeanu, chiar si Dumneavoastra?
Domnule Hurezeanu, nu voi intelege niciodata motivatia care sta in spatele schimbarii Dvs. de atitudine. Niciodata. Nu cred ca aveti vreo scuza in afara vreunui eventual santaj cu nu stiu ce prostie ati fi facut vreodata in vreo eroare absoluta.
Sunteti alaturi de toti romanii care pornesc bine si sfarsesc dezastruos. Ati fost roman romanizat, ati murdarit germanizarea care va imbraca asa de elegant.
Unde-i elocventa Dvs., unde-i eruditia, unde-i calmul si profunzimea, unde dracului le-ati aruncat pe toate????
Va simtiti Ok alaturi de incultul de Dinescu care vorbeste barbar peste Dvs.? Ii inteleg pe stelisti cum le vine sa sparga televizorul atunci cand le da Dinamo gol. Cand intra asa-zis-ul mare poet si om de cultura peste dvs. imi venea sa vin la studio sa-l scot de guler afara. Si l-ati sustinut...
Ati renuntat la emisiunea cu CTP. A fost singura super emisiune la care puteam sa am o incantare mentala, puteam sa urmaresc un balans inedit si stimulativ, o confruntare de idei, de structuralitate, de inteligente. Era normal sa dispara, din moment ce v-ati transformat...
Sunteti pe scaun langa ziaristi care au scris la ziare ce-au trait din contracte cu statul, sunteti in alaiul acela de versiune "culta" a antenelor. Daca Antenele sunt tunuri, voi sunteti Colt-ul elegant. Si ne-ati facut sa venim aproape ca sa puteti ochi linistit...
Ati fost partas la derularea obsesiva a filumui "cu pumnul".
Nu va e rusine sa respirati acolo, in acele studiouri. Aveti plamanii plini de aer proaspat? ati ajuns sa-l sustineti pe Iliescu?!!!!!
Si Buscu v-a urmat, sau l-ati urmat...ati luat-o razna. Si e pacat.
Imi este rusine ca am putut sa va apreciez candva. E clar: nu ma pricep la oameni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu